Kerstmarkten Citytrips: de gezelligste steden

De feestdagen staan voor de deur en in Nederland zijn er genoeg gezellige kerstmarkten te vinden. Als u echter een bezoek aan een kerstmarkt wilt combineren met een gezellige citytrip zijn er een aantal Europese steden waar u leuke markten kunt bezoeken.

Met de trein kunt u bijvoorbeeld eenvoudig en snel Franse, Duitse en Belgische Kerstmarkten bezoeken. NS International biedt voor de kerstdagen treinreizen naar verschillende steden aan (een overzicht van NS International tickets kunt u hier vinden). Online boeken gaat snel en eenvoudig. Wat ook kan als je echt veel kerstmarkten in Europa wilt zien is het volgende. Denk eens aan een Interrail Pass, hiermee kunt u eenvoudig en goedkoop lange treinreizen door Europa maken.

Als u overweegt meerdere dagen in de stad van uw keuze te blijven kunt een bij de website Booking.com een goedkoop hotel vinden om tijdens uw citytrip te verblijven.

De leukste kerstmarkten

– Berlijn is een geweldige stad om in de wintermaanden te bezoeken. De stad is sfeervol verlicht en er zijn tal van kerstmarkten. Bekende markten zijn de Winterwelt bij de Potsdamer Platz en de Gendarmenmarkt. Glühwein en Duitse winterkost maken het wintergevoel helemaal af. Daarnaast heeft Berlijn veel toeristische attracties om te bezichtigen. Met de NS HiSpeed bent u binnen 5 uur in de Duitse hoofdstad.

– Dresden heeft een enorme kerstmarkt, genaamd Striezelmarkt. Dit is de oudste markt voor de kerstdagen van Duitsland. Bekend is het stollenfeest, waarbij de grootste kerststol ter wereld wordt gefabriceerd. In Dresden zijn nog 7 kleinere markten te bezoeken. Daarnaast is Dresden een prachtige stad, en is de wederopbouw na de tweede wereldoorlog een succesvolle geweest.

– Parijs, de lichtstad is extra mooi in de wintermaanden. De grote warenhuizen Galeries Lafayette en het Printemps Haussmann bieden vele kerstartikelen aan, maar ook aan kerstmarkten is geen gebrek. De grootste vind je op op La Défense, waar meer dan 300 stallen met kerstspullen staan. Deze markt loopt van eind november tot eind december. Met de trein bent u binnen 3 uur in de Franse hoofdstad.

– Brussel, de enige Belgische stad in dit rijtje, met de grootste kerstmarkt van België. In het weekend is de markt zelfs tot 22:00 geopend. U kunt er wafels eten, winkelen en kerstartikelen vinden. Vanuit het reuzenrad kunt u de gehele stad overzien. Met HiSpeed kunt u in nog geen twee uur in het centrum van de stad zijn.

Overige steden

Andere steden voor kerst-citytrips zijn Keulen, Oberhausen, Lille, Londen en Antwerpen. Ook hier kunt u naar hartenlust winkelen. Tip: hoe later in het jaar u een markt bezoekt, hoe lager doorgaans de prijzen. Naarmate het einde van het jaar nadert worden veel artikelen afgeprijsd. nadeel is wel dat sommige artikelen niet meer te krijgen zijn. Vele zijn met de trein te bereiken.

Als u voornamelijk voor de gezelligheid gaat is dit natuurlijk geen onoverkomelijk probleem. Wilt u weten waar u met de NS allemaal naar toe kunt? Bekijk hun bestemmingen en tickets. Reisorganisatie De Jong Intra biedt ook reizen (met overnachting) aan naar diverse kerstmarkten.

Heb je nog tips met betrekking tot gezellige markten tijdens de kerstdagen? Wat zijn de leukste steden om een citytrip naar te maken tijdens de donkere dagen voor kerst?


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie